bijentuin in de Almelose Stadsboerderij Beeklust

In het kader van het jaar van de bij zijn leerlingen van VSO Het Mozaïek in Almelo begonnen met het aanleggen van een bijentuin in de Almelose Stadsboerderij Beeklust. Een idee van docent dierverzorging en groen Jurgen Foortjes die zelf imker is en jaarlijks op school met zijn leerlingen de honing slingert. Vorig jaar sprak hij medewerkers van de kinderboerderij die tevens een dagbesteding plek is voor mensen met een verstandelijke beperking, en vernam van hen dat zij eigenlijk ook wel graag bijen op de boerderij zouden willen hebben. Jurgen legde het idee van een bijentuin voor bij de mensen van de boerderij en groen assistent en hovenier Richard Veldscholten maakte een ontwerp voor de tuin. Dit ontwerp werd enthousiast ontvangen en een paar weken later gingen Jurgen en Richard met leerlingen van hun school van start.

De mensen van de boerderij hadden inmiddels zelf al wat voorwerk gedaan door de oude bestrating van de voormalige groentetuin te verwijderen en door te beginnen met de bouw van de bijenstal. Iedere woensdagochtend komen de leerlingen om te werken aan de aanleg van de tuin wat voor een overgroot deel bestaat uit herbestrating van de paden in de tuin. De leerlingen doen al het straatwerk zo veel mogelijk zelf.

Om de kosten binnen de perken te houden wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gebruikte materialen. De bijenstal is echter wel helemaal nieuw. Streven is dat de tuin gereed is voor de zomervakantie zodat de nieuwe bijentuin kan worden meegenomen in de fietsroute langs bijenstallen tijdens de landelijke open imkerijdag op 14 juli.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s