Bijenlint

De Bijenstichting weblog heeft haar naam veranderd in Bijenlint. Dit vanwege het meerjarig project Bijenlint, een initiatief van de Bijenstichting.

Het Bijenlint heeft vanaf 30 december 2012 een eigen website waar alle informatie te vinden is over dit initiatief: www.bijenlint.nl

Op deze weblog worden de gebeurtenissen en belevenissen rondom het Bijenlint, de Bijenstichting en korte nieuwsberichten m.b.t. wilde en honingbijen beschreven. Bezoekers worden uitgenodigd om op deze artikelen te reageren. Na aanmelding kan men ook zelf artikelen plaatsen.

Advertentie

4 gedachten over “Bijenlint

 1. Wellicht is het ook raadzaam om de honing eens bij de bijen te laten en deze niet weg te halen. Op dit moment krijgen ze in ruil voor hun supervoeding van dat flut suikerwater. Dat is toch geen voeding voor de bijen.
  Laat ze gewoon eens een jaar of twee met rust en zie wat er dan gebeurt. Het is heel makkelijk om altijd te wijzen naar anderen, maar eerst de hand in eigen boezem steken.

  • Ik ben het helemaal met J.Broekhuizen eens..Alle imkers weten toch dat honing ook uit bestanddelen bestaat waar nog niet eens een naam voor is gevonden en hoe de samenstelling van die bestanddelen is.. en dan nog krijgen de bijtjes in ruil voor hun harde werk inderdaad dat armzalig suikerwater, terwijl honing hun juist de winter door moet helpen.
   Zelfs voor ons mensen, wordt kristalsuiker afgeraden .!!!

   BESTE IMKERS: Waarom moet ALLE honing gewonnen worden???.. Er is overal zoveel overproductie.. neem dan om te beginnen dan eerst de helft van de honing per kast af en kijk dan hoe ze gedijen.. of laat één kast op zijn minst met rust, om de resultaten te vergelijken..!!

 2. ik ben nu 2 jaar imker, weliswaar met maar 1 volkje, en ik imker niet volgens de regels van de imkersbond.Hierdoor heb ik al veel discussies doen oplaaien tijdens bijeenkomsten.Ik kom zo’n 5 keer per jaar in mijn kastje, verder laat ik de bijtjes doen.De honing wordt ook niet volledig weggeslingerd.Ik kan nog niet bewijzen dat deze methode de beste is, de tijd zal het uitwijzen.Maar mijn bijtjes leven toch nog wel.De imkerij is een industrie geworden, er wordt geld verdiend en dat is de grootste fout .

  • Hmmmm… wel een harde uitspraak voor een jonge imker. Ik ben ook 2 jaar imker en zou deze uitspraak niet voor mijn rekening durven nemen. Kom naar de BDimkerdag op 9 maart a.s zou ik zeggen. Dan zou het kunnen dat je je uitsprak moet bij-stellen 😉 zie website van de BDimkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s